SRECNA OGLEDALA

 

16.01.2015. ОТКРИВЕНА ТАЈНА СРЕЋНИХ ОГЛЕДАЛА 

У Царској палати Сирмијума 15.01.2015. године, отворена је изложба ауторке Сање Рибић Миливојевић под називом „Тајна срећних огледала“. Ову несвакидашњу изложбу, технички и организационо подржао је Центар за културу „Сирмијумарт“, а према процени организатора, изложбу је прве вечери видело 300 посетилаца.

Публици се у име Града Сремска Митровица најпре обратила госпођа Марија Вуруна, чланица Градског већа задужена за културу, а изложбу је отворио књижевник Дејан Лучић. Ауторка је говорила о свом стваралаштву, док су у музичко-поетском делу програма учествовали Славица Средојевић Јефимија – вокални солиста, Тодора Стојиновић – гитара, Игор Скуратовић – клавијатура, и рецитатори Александар Крстајић и Беба Врсајковић.

Ручно израђена, уникатна огледала настала су као спој ауторке са природом која је и неисцрпна инспирација за њене стваралачке идеје. Реализовала их је коришћењем природних материјала, као што су каменчићи и морске шкољке. Огледала зраче и срећом коју ауторка осећа док их ствара, те је њихову тајну могао да открије свако ко је у огледалима запазио нешто више од сопственог лика.
Изложба је отворена до краја јануара, а улаз је слободан.

Позивамо све љубитеље огледала и ручног рада да посете изложбу и открију потпуно нову димензију огледала.

Фотографије: Никола Грујичић – портал Сирмиуминфо, Никола Никшић Никша – Кластер Свети Димитрије и Дамир Писместровић – Центар за културу „Сирмијумарт“

1654791_404534979714677_156014649791729081_o

 

 

10.01.2015. TAJNA SRECNIH OGLEDALA

U Carskoj palati Sirmiuma u Sremskoj Mitrovici 15.januara 2015. godine, sa početkom u 18,00 sati održaće se prva samostalna izložba „Srećnih ogledala“ gde će svoja umetnička dela predstaviti naša sugrađanka, Sanja Ribić Milivojević. Posetiocima izložbe obratiće se Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, kao i Dejan Lučić, pisac i publicista. Izložbu je tehnički i organizaciono podržao Centar za kulturu ,,Sirmiumart’’.SANJINA POZIVNICA

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *